Duurzaam

Methaangas geproduceerd uit mest geeft niet de hoogste gasopbrengst maar draagt wel voor een groot deel bij aan klimaatverbetering. De methaan die anders in de lucht vrij zou komen heeft een negatieve invloed op de ozon. Door het gas af te vangen en te gebruiken voor vervanging van aardgas verminder je ook het gebruik van fossiele brandstoffen: twee vliegen in één klap.

Omgeving

Passend in de omgeving

Het achterhoekse landschap leent zich uitstekend voor een biohub, een kleinschalige biogasinstallatie gekoppeld aan een leidingnetwerk. Omdat dit systeem nauwelijks op valt in het coulissen landschap is deze vorm van energie opwekking geschikter dan grootschalige zonneparken of grote windmolens.

De hoeveelheid transportbewegingen zullen niet toenemen omdat de bedrijfseigen mest wordt vergist in een installatie op het erf. Als het gas ontzwavelt is kan het via het leidingnetwerk getransporteerd worden naar een afnemer. In een later stadium kunnen ook andere lokale afnemers eenvoudig op dit leidingnetwerk gekoppeld worden en zijn niet afhankelijk van dure alternatieven.

Royal FrieslandCampina

Voor Royal FrieslandCampina in Lochem is deze vorm van energie een mooi alternatief voor aardgas. Omdat de droogtorens niet op elektriciteit kunnen draaien is methaangas op dit moment het enige alternatief. Dit is ook de reden dat zij volledig achter het project staan en het ondersteunen.

Benieuwd geworden of sponsoren?

Bent u geïnteresseerd geraakt in dit project en wilt u er meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden.

Telefoon: 06 10600576
Mail: info@biogaslochem.nl